Dreft Fashion Week 3 u 1

Nedjelja popodne, kiša sugerira da će za njom uskoro doći i drug joj snijeg. Izmjenjuju se već tri dana remeteći planove i kvareći raspoloženje. Zajedno s njima, u ta ista tri dana, izmjenjivali su se i modeli na pisti Hypo Centra. Razlog? Pa Dreft Fashion Week, naravno!

Photobucket

Photobucket

(Kako je slika jako puno, odabrala sam manju veličinu. Klik za povećanje!)


Donosim izvještaj popraćen vlastitim dojmovima. No, prije toga, kako se nitko ne bi našao uvrijeđen, moram naglasiti par stvari.

Prvo, ne smatram se kompetentnom donositi vlastite kritike na temu realizacije određenih kolekcija i revija niti ću to pokušavati. Svaki komentar je moje osobno mišljenje, možda katkad i suviše subjektivno. Za stručne komentare obratite se onima koji su za takve osposobljeni. Ili se bar tako (s razlogom ili bez) osjećaju.

Drugo, što se tiče općeg stava i odnošenja prema blogerima, imam potrebu reći par stvari koje se tiču i mene osobno.
Ovaj blog nije nastao s namjerom da dostigne svjetsku slavu, da se na njemu svakodnevno pišu tračevi o nazovi celebrityima ili se promoviraju određeni proizvodi. Niti će takav ikad postati! Nije mi u cilju postati novi fashion guru i bacati super sarkastične komentare, biti u centru svih zbivanja, ispijati kavice s dizajnerima i s oproštenjem, gurati nos tamo gdje mu nije mjesto.
Vjerujem da govorim u ime većine blogerica kad kažem da su blogovi nastali kao potreba dijeljenja ljubavi prema modi kao takvoj. A ne prema naslikavanjima, prvim redovima i crvenim tepisima.
Toliko o blogerskoj prostituciji.

Drago mi je da su nas organizatori pozvali jer je ovo bilo pravo malo blogersko okupljanje, no što se i same organizacije tiče o tome bi se podosta dalo...
Možda je problem u meni koja u svemu nastojim naći nešto lijepo, ali smeta me stav što ga određeni novinari imaju prema svakom projektu o kojem pišu. Kako sam, zajedno s drugim djevojkama bila smještena točno iza pressa, naslušala sam se svakojakih komentara koje ovdje neću iznositi. Ali sam se cijelo vrijeme pitala kako bi meni bilo da netko toliko brutalno zlobno komentira nešto u što su uloženi mjeseci i mjeseci truda. Da se nitko ne bi našao prozvanim, novinarima je ipak to posao. Ali žalosno je kad netko iz prvog reda, tko uz to razvlači žvakaću gumu tijekom čitave revije i tipka sms-ove ili popravlja šminku, osjeća baš silnu potrebu da popljuje svaku osobu u krugu od 50 metara. Osjećaju li se tad bolje, što li? Nadam se da da.

Slijedi ogromni post:

PRVA VEČER

PRET-A-DESIGN

Iva Šimunović

Prvo pa muško! Iako ne mogu reći da je nešto što bih sama nosila, kolekcija je daleko od nezanimljive. Naglasak na dodacima koji su upitno nosivi. Možda ako ste dovoljno hrabri. No, da je ostavila dojam na mene, jest.

Photobucket PhotobucketPhotobucket

Aba Tomičić

Dugo se nisam mogla odlučiti sviđa mi li se ovo ili ne, ali na kraju je ipak nažalost ne prevagnulo. Ideja je zanimljiva, u pitanju je i cvijeće na koje sam slaba, ali sve mi je skupa djelovalo prilično jednolično. Nedostatak boje je samo još oduzeo na dojmu. Plus su naglašena ramena i bokovi na pojedinim modelima.

Photobucket Photobucket Photobucket

Zrinka Hudi

Ništa inovativno i ništa neviđeno. Estetski zapravo lijepo, no možda ipak malkice predosadno. Pozitivna strana je što je sve jako nosivo pa čak i za svakodnevne prilike.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Ana Curić

Ne mogu se oteti dojmu da su se Šimunović i ona dogovarale jer su neki komadi izvedeni na jako sličan način. Prednost bih ipak dala Šimunović jer mi je ovo djelovalo previše gotičarski.

Photobucket Photobucket Photobucket

Ivana Kuzminski

Definitivno moj favorit što se pret a designa tiče. Zaljubila sam se u zelenu haljinu i gotovo! Dalje od toga ni ne mogu biti objektivna. Čini mi se da su sve haljine bile na istu shemu, samo drugih boja. Al zelena je moja! <3

Photobucket Photobucket

Jelena Aleksić

Ili mi je ipak ona favorit? Uz zvukove s Alpa što su treštali kao glazbena podloga, predstavila je jednu pravu malu jodlersku kolekciju. Još jedan plus su odlične cipele.

Photobucket Photobucket Photobucket

Ema Ostanek (Ljubljana)

Jako lepršavo i jako lagano. Možda i prelagano za moj ukus. Bilo je zgodnih komada, ali lagala bih da kažem da sam oduševljena. No, vjerujem da je to stvar ukusa.

Photobucket Photobucket

Kristina Lovko (Ljubljana)

Nažalost nemam niti jednu fotografiju iz tehničkih razloga. Ako me sjećanje ne vara, radilo se o haljinama i kaputima sa strip-like printom. Ispravite me ako griješim.
Sve u svemu, nikako nešto po mom guštu, ali svaka roba ima kupca tako da..

OSTATAK REVIJA

Louis de Gama (London)

Jedna od boljih revija prve večeri! Nije mi se svidjela čitava kolekcija, bilo je tu svega. Ali pojedini komadi su toliko dobri da mu se oprašta i ono manje dobro. Od lepršavih haljina u koje bi se, vjerujem svaka djevojka željela uvući kad malo zatopli, do prsluka sa savršeno riješenim kopčanjem i stražnjim dijelom. Ma što da više pričam, prosudite sami!

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket

Zjena Glamočanin

Nahvalili su je drugi, ali moram i ja. Stvarno je zaslužila. Trake starih kaseta umjesto materijala, jako zanimljivi krojevi, sivo-crni tonovi. Petica iz kreativnosti!

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Photobucket

Daniela Martinović

Opet nažalost niti jedne fotke. Ali, uz svo dužno poštovanje, jedna od najlošijih revija večeri.

Natalia Smogor

Jako, jako dobra muška kolekcija. Prevladavao je lan i svijetli tonovi, ali je sve ipak djelovalo dosta kruto što su dodatno naglasile čizme na pojedinim modelima i glomazne torbe.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket

Lana Jozić

Majice i haljine s printevima djece. Zanimljiva inspiracija, ali mislim da je ralizacija mogla biti i bolja.

Photobucket

Karim Bonnet (Paris)

Nisam ni slutila što sve može biti inspiracija! Čitava kolekcija kao da je bila napravljena od onih šarenih tepiha koje su naše bake imale (ili još imaju) doma u sobama. Cipele u istom štihu, pune špagica koje su izgledale kao iz kućne radinosti. Sve u svemu- slatko!

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket

Kao što već rekoh, bile su pozvane gotovo sve naše blogerice (i blogeri) pa je dodatni razlog za veselje bio i taj što smo se napokon upoznale.Photobucket Photobucket

Moj outfit prve večeri

Photobucket

Photobucket

Blogerice na okupu <3


DRUGA VEČER

Druge večeri nažalost nisam imala fotografsku pratnju tako da od slika revija ništa. Ali zato ih možete pogledati na blogu moje drage kolegice Maje.

Što se tiče revija, izdvojila bih Anu Fucijaš i Mariju Koštić, inače pobjednice Modnog ormara. Sve u crno zlatnim tonovima, te pokušaj prikaza ljudi u vidu ptica. Čak su modeli izlazili po visini- od nanniže do najvišeg! Maske s kljunovima i ogromna zlatna kriva! Ma čista perfekcija.

Također, moooram spomenuti i Victora de Souzu iz New Yorka i njegovu "fancy cake" pink krinolinu s cvijećem oko vrata i otvorenim leđima. Nažalost, haljina se pri prolasku kroz vrata poderala jer zbog veličine jednostavno nije mogla proći. Ali unatoč tome, mislim da bi se mnoge od nas rado udale u nečem sličnom. <3

I za kraj, moj naklon zaslužuje i Martina Sporiš. Opet jedna tamna, pomalo morbidna kolekcija, s popratnom glazbom koja asocira na tematiku groblja te modeli koji šeću s budilicama na navijanje umjesto torbica. Svaka čast! I sam Tim Burton bi se divio!

Inače, taj nas je dan snijeg sve prilično zatekao i pokvario planove. Zato čizme i promjene planova u zadnji čas.

Photobucket Photobucket Photobucket
TREĆA VEČER

Adela Kliškić i Nikola Barbir (Modni Ormar)

Po meni, jako dobro! Priroda divno uklopljena na pistu. Nježni, prirodni tonovi i obrisi životinjskih likova na svakom modelu. Jako inspirativno!

Photobucket Photobucket

Atriđana

Prvo mi se sve to činilo jako jednolično, da ne kažem dosadno. Ali zapravo ima jako dobrih komada, sviđa mi se što je cijela kolekcija nenametljiva, a opet drugačija. Frizure su bile točka na i, a ogrlice samo još dodale na dojmu.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Marina Prevolšek for Maion

Prva asocijacija mi je bio serijal Allo Allo, što i nije tako loše. Ali ipak mi je bilo too much. Previše je vuklo na nešto što bi nosile gospođe u godinama. Ili su nosile. Dodatni minus je bio uzorak na par haljina koji je podsjećao na havajske košulje. Sve u svemu, nije mi se svidjelo.

Photobucket

Photobucket

Mara Miloglav

Geometrijski likovi na inače običnim krojevima. Frizure doduše zanimljive, ali nedovoljno da poprave dojam. Nekako se nisam našla niti u jednom komadu. Možda netko drugi jest.

Photobucket

Photobucket


Toni Rico

Taj čovjek očito zna što želi i kako to postići. Najbola kolekcija večeri, savršeni modeli, savršena glazbena pratnja. I savršeni smeđi kaput od kojeg nažalost nemam fotku. Jedan retro mornarski štih, manekeni koji plešu po pisti i izazivaju ovacije. Sve prilično nosivo i jako lijepo osmišljeno. Svaka pohvala!

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
Ada Zanditon (London)

Još jedna za koju je izgledalo kao da je inspiraciju crpila u domu. No, zašto i ne bi ako je rezultat ovakav? Teksture su me podsjetile na teksture popluna ili nekakvih pokrivača, a ovaj model s naglašenim ramenima je bio vrh revije!

Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket


Ivana Popović

Kraljica performansa i moj vječiti favorit! Spaja nespojivo, potiče maštu, briljira u svakom pogledu. Uz odličnu reviju, izvela je sa svojim zborom i pravi mali nastup koji je poslužio umjesto glazbene podloge.
Skidam joj kapu!

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket

Bryce Aime (London)

Japan? Azija? Moja prva asocijacija na ovu kolekciju. Ne želim razmišljati kako je hodati u tim cipelama, ali izgleda bolno. Pun pogodak u inspiraciji, ali moglo je i bolje. Nosiviji komadi bi imali veću prolaznost. Ovako mi je sve to bilo- osrednje. Ali pohvale na trudu jer na kraju krajeva- ništa što ima veze s Japanom ne može biti toliko loše!

Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket

Dodjela nagrada

Najbolja mlada dizajnerica- Jelena Aleksić
Najbolji dizajner- Toni Rico (<3)
Najbolja manekenka- Lidija Lešić

Voditelji: Neven Ciganović i Iva Jerković

Photobucket

Photobucket

Moj outfit treće večeri

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket


I iako nema nikakve veze s ovim (osim što je eto, prisustvovao finalnoj večeri), moram ga staviti.
Veliki sam fan braće Medvešek i jako cijenim njihov rad i zato me baš razveselilo vidjeti Svena kako fotka revije iz prvog reda. <3

Photobucket
18 comments:

 1. Divan post draga :* Odličan mi je outfit tvoj s prve večeri, kao i od petka i subote :) preslatka si mi :*

  ReplyDelete
 2. Ajoj vidi nas!Definitivno ću ukrasti ove dvije zadnje.
  Sviđa mi se ovaj dio o nama blogeriama.Točno si napisala,svi naši blogovi su nastali iz ljubavi prema modi.
  strašno.
  Ali koga briga meni je drago da smo se napokon upoznale.Uskoro nekakvo druženje!! :)

  ReplyDelete
 3. i meni su nesto najsimpaticniji modeli od Abe, ali tvoj look za prvo vece, ma divota jedna!cipelice, sesir, torbica, boje, sve mi se dopada!!!! super!a za to sto ste se konacno sve upoznale, svaka cast za okupljanje!!!:)

  ReplyDelete
 4. Jako si to dobro rekla, ljudska glupost zbilja premašuje sve granice. Drago mi je da nisam čula komentare novinara, ali nažalost vidjela sam prve redove i nisam oduševljena.
  Vidjela sam te na početku DFW i prije nego smo se uspjele upoznati negdje si se izgubila, baš mi je žao! Ali izgledala si odlično! :-*

  ReplyDelete
 5. super post a zadnji outfit ti je savršen! :)))

  ReplyDelete
 6. wow koji dugi post :D

  moj fav je look prve večeri

  ReplyDelete
 7. Look prve i zadnje večeri (ali prve malo više) love it <3

  ReplyDelete
 8. preslatka si mi, outfit s prve veceri mi je suuuper :**

  ReplyDelete
 9. Ovo je najkompletniji prikaz DFW, sjajno! :)
  ti super izgledaš također :)

  ReplyDelete
 10. prekrasna si :) outfit-ovi su diiiivni :) bas vam zavidim! <3

  ReplyDelete
 11. wow! svaka čast na ovako detaljnom postu i izvještaju! ;)
  kombinacije su super, mislim da mi je zadnja naj!
  :*

  ReplyDelete
 12. meni je isto najbolja bila aba ne samo sto je s profokusa <3 nego i zato jer se vidi da je njezina odjeca najkvalitetnije sašivena. dizem kapu.
  nije nesto sto bi ja nosila ali je liejpo i nosivo <3

  a tvoji autfiti su nesto prekrasno! i sama znas da si mi jedna od favorita po odjhevanju od nasih blogerica! obozavam tvoj stil i tvoju simpaticnost!
  i mama ti je tako draga i lijepa <3
  drago mi je da smo se upoznali, i nadam se da cemo jednom na neku opustenu kavu <3

  zadnja kombinacija je najbolja ikad! svaka cast!! :)

  ReplyDelete
 13. Odličan članak,šta se tiče onoga Fashion Guru,mislim da ih ima kvalitetnijih i boljih modnih blogera od samog Fashion Gura koji samo zna kritizirati,ne znam jeli ikada stvarno pogleda sebe u ogledalo.O Ciganoviću i Modnom Mačku-meni je njihov rad jako loš i ziheraški.A svi oni šta su u prvin redovima nazovimo ih "celebovi",šta razvlače žvake i jedino poznaju razvikane dizajnere e tek tu možda možemo govoriti o pravoj modnoj prostitucij i vucaranja po "crvenom tepihu" i njihove ogromne želje da ih se vidi.,a ne o blogerima.....
  Jer možda se svi oni zajedno boje bloger,jer na našim blogovima pišemo ono šta volimo,cijenimo,vjerujemo i istinski uživamo u tome,bez potrebe da se uvlačimo nekom dizajneru ili nekome sličnome u njegovu stražnjicu.
  Pa drage cure,sretno u daljnjem bloganju i samo
  naprijed sa svojim mišljenjima i komentarima.

  ReplyDelete
 14. :) supish
  a ne znam shto uporno objashnjavate da su blogovi samo mesta za lichno mishljenje
  pa ko to ne razume, nek klikne x odmah
  blogovi su nasha mesta za tralaliranje ;D

  ReplyDelete
 15. sve super. osvrt, fotkice, tvoje kombinacije :D
  izgleda da je veća vijest od ovog fw-a bilo pojavljivanje blogera na istom :D prekrasne ste sve bile i baš vas briga za ostalo :P

  ReplyDelete
 16. da sam znala da ima toliko blogerica...
  i ja bila tu. na 2. veceri. za 3. sam mislila da ne bu valjala. al sam se prevarila

  ReplyDelete
 17. Predivna si! Posebno treca kombinacija! Super Super! Nisam upucena sto vam se dogodilo i kakve ste komentare cule, ali znam po svom iskustvu kako ti nasi "fashion weekovi" izgledaju i makar kao student ttf-a imam pravo na ulaz, uopce se nemam volje tamo pojavljivati... Zao mi je ako su, vas curke, nekako uvrijedili, jer niste definitivno to zasluzile :-) nemojte se obazirati na zloceste komentare!

  ReplyDelete
 18. Fotke sam ti mislio pokrast al sam odustao :D :D :D

  ReplyDelete