ANATOMY of black and white (in color)

Etiologija: Crno bijeli pogled na svijet može biti, a ruku na srce nerijetko i jest, veliki pain in the ass.
Bilo da ga posjedujete sami ili netko oko vas. Znate ono, ili je wow efekt prisutan u smislu- jednorozi, tratinčice i duge koje izlaze na sve tjelesne otvore ili je očaj u razini ozonske rupe iznad Antartika koja guta sve pred sobom ostavljajući tragove razmrljane crne maskare ispod crnih okruglih naočala.
Crno bijele kombinacije nisu izuzetak. Ili su u ja-sam-stroga-poslovna-žena fazonu ili pak sto put viđeno, nošeno i ono najvažnije- ziheraški. A ipak, tako su neodoljive i primamljive za igranje što maštom što još jednim crnim komadom garderobe koji posjedujete.

Epidemiologija: Kad je u pitanju crno ili bijelo, a pogotovo crno-bijelo, meni u misli u mikronu sekunde uskače ziherašica glavom, milostiva Chanel i njena dvobojna životna filozofija. Počevši od loga preko redova bijelih perli do crno bijelih kostima i vlastitog prikazanja u obliku, a čega drugog do li crno bijele fotografije, u crnoj odjeći i s bijelom cigaretom u ustima. Ne znam je li i na stvari oko sebe gledala jednako kao na vlastiti koloristički opus, no isti joj je svakako osigurao hvalospjeve milijuna diljem svijeta kad pred ormarima u zadnji čas posežu za samopouzdanjem zvanim mala crna haljina.

Klinička slika: Crna suknja punog kruga je maminih ruku djelo, nosila sam je na samoborskom fašniku kao haljinu neke tamo davne 1996. Morala sam je vezati vrpcama oko ramena kako ne bi skliznula. ☻
Majica je zapravo haljina, ona koju sam zabunom previše skratila i za njom suze lila, a nosila sam je tu. Krzno je fejkuša s ebaya, jedno iz kolekcije "kolko para tolko muzike". Al zato je šešir pravi ulov, kupila sam ga od curke na krpicama zajedno s još jednim, oba su rad Đurđice Čičko, bake dobro poznatih Boudoir sestara i nekadašnje vlasnice zagrebačkog obrta Hela šeširi u Radićevoj.
Već spomenute okrugle đozle su dobri stari Giantvintage kojem i ovim putem hvala. ☺

Terapija: Stisnite zube, skinite bundu i istrpite tih 15ak minuta škljocanja na bijelom snijegu na crnih minus pet. Onda odgađajte objavljivanje posta jer vam se čini da oči izgledaju tužno, umorno i/ili napušeno. (Kunem se, nisu!)
Tri put se poskliznite na ledu usred Paviljona Jeke, kojim potpetice, usput budi rečeno, jako šarmantno odjekuju. Pogotovo praćene pozadinskim kašljucanjem i puhanjem nosa tjedan dana poslije. Kad ste obavili sve navedeno, uputite se u crno-bijelu meku, Chanelov studio na sred trga Jelačić bana otkuda vas uskoro čeka i moj izvještaj. ;)Translation: Contemplating about black and white, with a little touch of Chanel and a tiny drop of grumpy faces. For full text in English click here.

3 comments:

  1. Pravi dašak nekih prošlih vremena...Jako si stajliš, a ova narančasta kosa ti ide savršeno na ovu monokromatsku kombinaciju! :)

    ReplyDelete
  2. ova cetvrta slika je savrsena! Turban ti odlicno stoji! I svida mi se novi dizajn bloga! :)

    ReplyDelete
  3. Your photo shoot is very nicely shot. Theme is superb. I really like the color contrast of your dress with your whole background. Your article is informative.

    ReplyDelete