PHYSIOLOGY of Love

Etiologija: nepoznata. Neki autori smatraju da može nastati iz prijateljstva, drugi pak da je riječ o kemijskoj reakciji na razini stanice kad se dvije osobe koje su si suđene prvi put ugledaju. Rizični čimbenici su jednaki interesi, podudarnost u pogledima na svijet, određena količina šašavog smisla za humor i osmijesi koji obaraju s nogu. Podjednako zahvaća sve dobne skupine, kao i oba spola. Danas se smatra kako je ovaj sindrom bar jednom u životu i bar u nekom njegovom obliku iskusilo 100% svjetske populacije.

Klinička slika: Postoje velike varijacije u simptomatologiji ovog neobičnog sindroma, no neke karakteristike su svim zahvaćenim pojedincima jednake. Tipični trijas sindroma uključuje: konstantno smijuljenje bez razloga i povoda, stalna potreba za blizinom dotičnog objekta ljubavi te osjećaj ispunjenosti na svim životnim poljima iako ona može biti samo subjektivna, što naravno ne isključuje njezinu važnost.

Dijagnoza: Klinička slika obično je dovoljna za postavljanje radne dijagnoze. Daljnji testovi uključuju šetkanje po Gornjem gradu, poznatom okupljalištu inficiranih pojedinaca. Obično se nalaze u parovima po čemu ih se može lako prepoznati i razlikovati od ostalih. Često se drže za ruke i izmjenjuju nježne poglede i riječi ostavljajući dojam kao da je sav svijet osim njih samih jednostavno nestao.

Terapija: Lijeka za ovo stanje nema. Pokusima je ustanovljeno da takvim osobama pogoduje nošenje crvene boje, naročito u sljedećoj kombinaciji: crveni kaput + haljina na točke + torba + šešir = vintage. 
Uz to, pokušalo se s terapijom Deichmann cipelama i Giantvintage naočalama. 

P.S. Za sve odgovore na pitanja zašto, kako i čemu novo ime jednako kao i gdje sam se skrivala svo ovo vrijeme pogledati pod rubrikom About. 
Translation: Happy Valentine's day everyone! Although I'm sick in bed, having no special plans for tonight beside those involving aspirin diet and watching tv shows, I'm still breathing love in the air through my runny nose. And I hope you're feeling it too. The love, not the flu. :) Have a lovely weekend!5 comments:

 1. Kako sam ja ljubomorna na tvoju kosu ne mozes ni da zamislis. Svidja mi anamneza i dijagonostika, i super je novi blog. Odusevljena sam. A za outfit ostala sam bez teksta, savrsenstvo, svaki detalj.

  ReplyDelete
 2. jako lijepo :)
  xoxo Sienna
  www.fashionintheair.com

  ReplyDelete
 3. Though most people may differ i think the two colours that do not get people in contention when it comes to approval are the colours black and white these two colours work on basically anything

  ReplyDelete