PRESCRIPTION: Trash'n'Burn

Autorica ovog bloga ne zna ništa o autima. Autorica ovog bloga čak ne posjeduje ni vozačku. Te je tako osuđena uvijek se iznova oslanjati na onog nekog trećeg, tko posjeduje svog vlastitog limenog gutača benzina, da će biti dovoljno ljubazan da je odvede od točke A do točke B. Nerijetko ne zna zapravo ni prijeći udaljenost između tih točaka bez upotrebe google mapsa, kompasa, streetviewa ili gps-a kojim se, usput budi rečeno, isto ne zna koristiti. No, odvezli smo se s prave teme. Odvezli na biciklu. Jer ne znamo voziti auto. I da znamo, ne bismo znali gdje je.
                                                                     ♥♥♥
Ali onda jednog dana se autorica ovog bloga zaljubila. A s Njim su stigli i Oni. Automobili, auti, autići. On je bio opsjednut njima, a ona, pa... s Njim. U početku je znala da su joj lijepi oni crvene boje. Al ne bi se bunila ni protiv zelenog. Onda je zbunjeno kimala glavom dok je on nabrajao nove modele, gnjavila ga za vrijeme utrke formule, dosegla nivo opisa više od "pa bio je bijel i malen". Ok, lažem, to i dalje radim, ali samo ponekad. Zbilja!
                                                                     ♥♥♥
Jednog drugog dana, miljama daleko u budućnost, pokazao mi je tu stvar. Tu prekrasnu, sjajnu, brundajuću stvar. Sjećam se kako je nježno klizio ekranom, a moje se oči caklile u potpunoj ekstazi. Jaguar E-type. Jedan jedini. Elvis među automobilima, zavukao me među svoja kožna sjedala i zaključao bravu. Njega nikad neću opisati samo bojom. Samo uzdahom.
                                                                    ♥♥♥
Dogodila se ljubav na oba fronta. Od tog kobnog trenutka moj je entuzijazam za četverokotačne ljubimce, naročito kad su vintage modeli u pitanju, sporo, ali ipak porastao. Na prvom mjestu veliki palac gore za tankanje goriva u srdašca željna nedostižnog ide automobilskim pionirima koji se skrivaju iza lika i djela Muzeja Ferdinand Budicki (da, i E type tamo spava), a nisu odmogli ni britanski šaljivđije poznatiji javnosti kao Top Gear trio koji su nedavno (i doslovno) zapalili zagrebačku Arenu.
                                                                    ♥♥♥
Fotke iz ovog posta nisu nastale ni na jednom od spomenutih, već je mjesto radnje bio event na koji bih-ne bih išla i s kojeg bih se (pre)sretna vratila ne žaleći ni vremena ni (tuđeg) (ali podmirenog!) benzina. 
Tko, što- Trash&Burn u svom šestom izdanju, međimurskom je kraju, iako lijepom pri samom spomenu, zasigurno podigao reputaciju u očima onih željnih nečeg drugačijeg. Riječ je o okupljanju američkih klasičnih automobila na prek(rrr)asnoj lokaciji- Sv.Martinu na Muri. Osim automobila i Harley Davidson motora, pin-up djevojki i nastupa umjetnice burleske, bilo je tu i rokanja rockabilly bendova praćenih redom plesa, druženja, novih poznanstava i samo malom trunkicom ljubomore na vlasnike nekih od sjajnih ljepotana. (Nisam zato pozelenila, I promise!)
                                                                  ♥♥♥
Obećah ove fotke davno, al hajdmo samo reći da mi se pokvario GPS do foldera ili da sam se (ne jednom) izgubila u redovima između zamisli i ostvari. Stara narodna kaže tko čeka-dočeka, pa ću staviti svoj znak za pješački prijelaz preko toga, pozvati se na zakon o zaštiti ljubitelja automobila i pozvati vas da se druge godine odvezete sa mnom do Svetog Martina. Ili bolje, da vi odvezete mene. ;)


Shirt & skirt & belt: vintage
Sunglasses: flea market
Shoes: Zara
Necklace: vintage
Hair flowers: DIY
Purse: Retro House
Parasol: Ebay
Beautiful ladies are: Melani Wildcat, Vintagelover & Sandy Sailor
Location: Trah'n'burn Miting Američkih Automobila

For the full text in English, click here!3 comments:

 1. Super su slike! Divno zgledaš, tako volim čvorati košulje, to mi je baš opsesija lately...

  ReplyDelete
 2. Ooo, kako sam srećna što sam otkrila tvoj blog!! Divne fotografije! Pozdrav

  ReplyDelete
 3. Jaguar ne spada u aute on je uberauto... on je kralj...legenda... nema ljepsega! Inace, takodjer nisam ljubiteljica automobila van okvira nuznog zla ali taj, bas taj Jaguar... sanjam vec dugo vremena! :)
  Divne ste sve od reda! :)

  ReplyDelete