PRESCRIPTION for Rovigno

Postoji jedan grad na čiji spomen se svaka molekula mog tijela rastali do posljednjeg atoma, rezultirajući plimom topline koja munjevito poplavi obalu svijesti. U tom gradu vrijeme ne podliježe zakonima fizike, a ni ekonomije, već sipi polako, poput najfinijeg pijeska zaostalog na ručniku poslije kupanja. Čak i onda kad u tom gradu plaže nisu pješčane.
Pomislio bi netko da se radi o gradu mog rođenja, eventualno odrastanja. Katkad i sama pomislim da je tako, istovremeno svjesna točnog trenutka u kojem sam ga počela gledati očima zaljubljenog djeteta. Kako god, bilo je na prvu. I kako god, traje i danas.
Zaista sumnjam da postoji takav što bi ostao ravnodušan na uske mu ulice ulaštene suncem dok se u kamenu ogledava. Zaista sumnjam da bi bilo nekog tko se ne bi dva put okrenuo da provjeri kud su usmjerene Fumine oči ovog jutra. Zaista sumnjam da bi onaj koji je jednom u sumrak uskočio u more kraj svjetionika poželio išta drugo osim da ga nikad ne probude. Isti efekt izaziva svaki ugao i svaka skrivena veža ovog pitoresknog grada, ovog šarmera naslikanog najvještijom rukom umjetnika iz Grisije. Baš kao i svaki zbijeni krov i svaki galeb koji s istog krova širi kljun u objektive turista. Kao i svaka iglica bora koja napaja nosnice miješajući se sa soli na brodiću za Katarinu. Kao zvuk talijanskih melodija na svakom koraku, kao okus milijun boja s tržnice, kao dodir mora na tek probuđenoj koži. Kao opijenost čiji je mamurluk sladak, a vi ne poduzimate ništa da biste si pomogli. Jer želite biti začarani i želite nastaviti tamo gdje ste prošli put stali, baš kao da nikad niste ni otišli. 
Jer ste zaljubljeni u Rovinj. Iskreno, bezuvjetno i posve opravdano. Baš kao i ja.For the full text in English, click here!


7 comments:

 1. Prekrasne fotkice, a ti mi izgledas kao da si dio kostimografije iz Engleskog pacijenta. <3 divno divno predivno! :*

  ReplyDelete
 2. great blog and cute outfit!

  - thatpinup.com

  ReplyDelete
 3. These photos are amazing, and I love your outfit!

  ReplyDelete
 4. savršena nijansa marame i savršeno je vezana, moram doći na instrukcije ^^

  ReplyDelete
 5. My word, are these photos breathtaking - much like your stylish ensemble itself. That belt is perfection here and plays up the neutral hued dress sublimely. You always look so stylish and are a massive fashion inspiration to me, sweet dear.

  Big hugs,
  ♥ Jessica

  ReplyDelete